Laten we beginnen met

Yoga oefeningen

Hieronder ziet u de stappen van de voorbereiding en de oefeningen 

STAP EEN - PAAK EEN YOGA MAT

yoga, exercises, mats-3967979.jpg
male, meditate, meditation-5922911.jpg

Stap TWEE - zoek een rustige plek, zonder afleiding

Yoga houdingen

Stap 1 - Tenen squat

Op uw mat knielen en uw tenen onder uw voeten stappen, concentreer u op het verlengen van uw ruggengraat zodat deze recht is en breng uw aandacht naar uw ademhaling. Blijf hier een minuut staan.

gymnastics-free-img

Stap 2 - Staande voorwaartse buiging

Til u knieën op zodat u op uw voetzolen staat met u bovenlichaam voorovergebogen ontspant de massa van uw hoofd richting de grond, pak uw tegenovergestelde ellebogen vast en ontspan de massa van uw hoofd richting de grond,, waarbij u het gewicht van u boven lichaam gebruikt om de achterkant van de benen te strekken. Terwijl u inademt, verleng u de ruggengraat weg van het bekken. Blijf hier twee minuten staan. 

slide6-free-img.jpg

Stap 3 - Beneden poseren

Adem in tot een vlakke rug en stap terug naar de benden poseren. Laat energie door uw armen stromen en naar buiten via de zitbeenderen. Houd uw nek lang trek uw schouders weg van de oren, druk door de hielen terwijl u uitademt, wat zal helpen de hamstrings, kuiten en achillespezen te strekken. Riek het linkerbeen omhoog en naar achteren en uw heup opengaan.

image-03

Stap 4 - Lage uitval

Op de bal van uw linkervoet gaat u staan en brengt u uw rechterknie naar uw borst, vanuit een eenbenige plank. Richt de teen van uw linkervoet hoog op terwijl u uw recht voet naast de rechtshand plaatst. Houd u vinger toppen onder uw schouders en adem in tot een vlakke rug. Plaats uw linkerknie op de mat; breng uw romp terug over uw bekken, met de handen op uw voorste knie en houd het stil.

image-04

Stap 5 - Duif pose

Op de mat onder uw schouders leg u beide handen op uw vingertoppen. Hiel-teen uw linkervoet naar rechterpols. Schuif uw rechterbeen naar achteren om een goede stretch te krijgen. Als u heup van de grond is, pak dan een handdoek of blok om dat gat te vullen. Terwijl u uitademt, vouw u uw bovenlichaam over uw scheenbeen en laat u zakken naar uw onderarmen. Maak uw tenen los.

footer-img-05

Stap 6 - Hoofd naar kniehouding

Breng uw rechterbeen en plaats het voor u uit. Verplaats de zool van uw Linkervoet naar de binnenkant van de rechterdij. Riek uw armen omhoog voor een ademhaling, en breng ze op de uitademing naar benden en pak de buitenste randen van de beide voeten vast. Adem in, adem uit en verleng uw ruggengraat.

gymnastics-free-img

Stap 7 - Zittende buiging

Reik nu met uw rechterhand boven uw hoofd en vouw naar links zodat u met uw rechterhand uw linkerkuit vastpakt. Breng uw voorhoofd zo dicht bij mogelijk bi de buitenkant van de linker knie. Adem diep in en ga rechtop zitten op de uitademing.

pexels-photo-4057176

Stap 8 - Overgang

Schud uw benen voor u uit. Knuffel uw knieën tegen uw borst en rol drie keer op uw rug zodat u ruggengraat een sensatie voelt. Rock met momentum zodat u gehurkt op uw voeten landt. Plaats vervolgens uw handen onder uw schouders en spring de benen naar achteren, breng dan uw heupen omhoog in de lage uitval.

slide5-free-img.jpg

Stap 9 - Lijk pose

Nadat u de laatste pose hebt voltooid, gaat u recht op zitten en rolt u op uw rug, waarbij u uw knieën tegen uw borst drukt. Sluit uw ogen en ontspan gedurende drie minuten. Rol naar de rechterkant van uw lichaam en druk uw zelf dan om hoog tot een comfortabele zittende positie. Ga rechtop zitten, adem diep in door uw neus en open uw ogen. Namasté, u bent klaar. 

slide2-free-img.jpg

Belangrijke Info

  • Stap 3 – 7 moet worden herhaald aan de ander kant 
  • Deze oefeningen kunnen elke ochtend of middag worden gedaan